3 kenmerken van een goede makelaar: waar moet je op letten?

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen of om juist een huis te gaan kopen ga je vaak met een makelaar in zee. Het is van groot belang dat je een juiste keuze maakt bij het kiezen van een makelaar, omdat dit grote impact kan hebben op de verkoop of aankoop van je woning. Zo kan het invloed hebben op de uiteindelijke prijs en voortgang van het gehele proces. In dit artikel worden 5 kenmerken van een goede makelaar besproken waar je op kunt letten wanneer je een keuze moet gaan maken.

1 Kennis van de markt

Ten eerste is het van belang dat de makelaar waarmee je in zee gaat de nodige kennis heeft van de markt. Kies daarom voor een makelaar die uit de buurt komt van de omgeving waarin je woont of wilt gaan wonen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een huis in de omgeving van Bladel? Neem dan een kijkje naar Vosters Onroerend Goed, een bekwame makelaar in Bladel. Om erachter te komen of een makelaar over de nodige kennis beschikt, zou je bijvoorbeeld kunnen vragen naar hun ervaring met vergelijkbare woningen in de buurt.

2 Communicatievaardigheden

Ten tweede zijn goede communicatieve vaardigheden erg belangrijk voor een makelaar. Wanneer je helder en effectief kunt communiceren met je makelaar, bevordert dat het proces enorm. Door op te letten naar de manier waarop een makelaar spreekt en of ze actief naar je luisteren en op je reageren kan je bepalen of de communicatie goed zit.

3 Professionaliteit

Ook professionaliteit is een belangrijk kenmerk waarover een goede makelaar moet beschikken. Dit straalt namelijk vertrouwen uit naar de klanten en andere professionals in het vakgebied. Onder professionaliteit vallen goede prestaties, kennis van de regelgeving, een professionele manier van werken en een correcte afhandeling van de administratie. Om hier een beeld van te krijgen kun je het beste even tussen recensies van voorgaande klanten scrollen.

Plaats een reactie